{ "title": "Limon Çiçeği Reçeli", "image": "https://www.limon.web.tr/images/limon-cicegi-receli.jpg", "date": "20.01.2024 15:43:02", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Limon Çiçeği Reçeli, enfes kokusu olan, sabah kahvaltılarında tüketildiği zaman iştah açıcı bir özelliği olan ayrı bir lezzet olmaktadır. Limon çiçeği reçeli kültürümüzde yaygın olarak yapılmamaktadır fakat ayrı bir lezzet oluşturduğu bilinen hususlardandır. Bu makalemizde afiyetle tüketmiş olduğumuz limon çiçeği reçeli yapım aşamasını ve reçelin içerisinde kullanılan malzemeleri sıralayacağız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepiniz kolay gelsin.

Limon Çiçeği Reçeli Malzemeleri
Limon Çiçeği Reçelinin Şerbeti için
Limon Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Limon çiçeği reçeli yapılışına ilk olarak limon çiçekleri içerisinde olan sarı çiçeğinden ve sapından ayıklayarak başlayalım. Kaynayan su içerisinde birkaç taşım kaynatalım. Suyu süzelim ve bir tepsiye üzerini kapatacak şekilde su ve limon suyu ile kapatılır. Güneşte beyazlaması amacıyla 2 saat kadar bekletilmelidir. Bizde diğer yandan su ve şeker ile yumuşak bir şerbet hazırlayalım ve hazır olan şerbetin içerisine birkaç damla limon suyu damlatalım. Suyu süzülmüş olan limon çiçeklerini şerbete ilave edelim. Kıvam tuttuğunda ocağın altını kapatalım ve reçeli kavanoza aktaralım. İlk günlerde biraz fazla aroması olur fakat biraz dinlendirerek tüketirseniz eğer çok lezzetli olacaktır. Bu aşamadan sonra reçel hazır durumdadır.

Afiyet olsun.
" } ] }