{ "title": "Limon İle Zeytin", "image": "https://www.limon.web.tr/images/limon-ile-zeytin.jpg", "date": "21.01.2024 11:46:00", "author": "seyfettin çiçek", "article": [ { "article": "Limon ile Zeytin, Limon yıl boyunca gelişen ağaç da yetişen ve kışın yaprak dökmeyen, henüz anavatanı bilinmeyen bir turunçgiller familyasında meyvedir. Limon ılıman iklim meyvesi olarak hemen hemen her bölgede yetişir en çok ege ile Akdeniz bölgesin yoğun bir şekilde yetiştirilerek diş ülkelere ihracatı bile yapılmaktadır. Meyve suyu yapımında, eti ve kabuğu aşçılıkta, asit ise bilimsel deneylerde kullanılan limonun yüzde beşi asit, iki ve üç oranında pH vardır. Camini yönünde zengin olan bu meyve günlük hayat da salatalarda, çorbalarda, yemeklerde lezzeti artırmak sindirimi kolaylaştırmak için kullanılır. Limon gribal reaksiyonlara iyi geldiğinde günde bir tane yenilmesi tavsiye edilir. Misket limon olarak da buzlu çay ve alkolsüz içeceklerin yanına konarak tat artırıcı olarak da tüketilir. Reçel yapımında, balıkların pişirilmesinde ve etlerin salamuraya yatırılmasına kadar kullanılır.