{ "title": "Limon Kabuğu", "image": "https://www.limon.web.tr/images/limon-kabugu.jpg", "date": "19.01.2024 01:12:49", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "
Limon kabuğu, en az limon kadar faydalıdır limon kabuğu vücut için gerekli olan C vitamini P vitamini kalsiyum potasyum lif limonen sitrik asit gibi mineralleri içerir bu özelliği sayesinde pek çok sağlık sorununda yardımcı tedavi amaçlı kullanılır. Limon kabuğu bakım ve sağlık amaçlı kullanıldığı gibi yemeklere lezzet vermek içinde kullanılır özellikle keklerde kurabiyeler de limon kabuğu sıklıkla kullanılır ve çok hoş bir aroma kazandırır.

Limon kabuğu, limon kabuğu sindirim sistemine yardımcı olur. Mide kramplarını hafifletmeye yardımcı olur gaz nedeni ile oluşan şişkinliğe iyi gelir idrar söktürücü olarak kullanılır karaciğeri temizler bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemikleri güçlendirir kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ağız hijyeni sağlar serbest radikaller ile savaşır cildin doğal parlaklığına kavuşmasını sağlar bazı kanser türlerine karşı koruyucudur kan dolaşımını arttırır ve tırnakların güçlenmesini sağlar. C vitamini eksikliğinden kaynaklanan iskorbüt hastalığının tedavisinde kullanılır limon kabuğu içerisinde yüksek oranda bulunan potasyum ile kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Kötü kolesterolü düşürür kalp krizi riskini azaltır damar tıkanıklığına karşı koruma sağlar osteoporoz kemik kırıklıkları gibi çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlar enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir diş eti hastalıklarında ve ağız yaralarında etkili sonuçlar almanıza yardımcı olur. Yüz gram limon kabuğunun içerisinde yüz altmış miligram potasyum yüz otuz dört mili gram kalsiyum yüz yirmi dokuz mili gram vitamin ve on mili gram lif bulunur. Limon kabuğu kullanılırken kurutulmuş olan kabuklar ile çay hazırlayabilirsiniz çay hazırlamak için kurutulmuş limon kabuklarını bir çaydanlığa alın ve içerisine su ekleyin su kaynayınca limon kabuklarını atın ve on on beş dakika kadar kaynar su içerisinde bekletin ardından ocağı kapatıp on dakika kadar demlenmesini bekleyin ve ardında tüketin içerisine birkaç damla limon da sıkabilirsiniz.
" } ] }