{ "title": "Limon Tatlısı", "image": "https://www.limon.web.tr/images/limon-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:54:36", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Limon Tatlısı, Tatlı sevmeyenimiz yoktur sanırım. Hele krizi fena olur tatlının ya da en azından bende öyle oluyor. Limon tatlısı hem limonun verdiği ferahlatıcı lezzeti hem de çıtır çıtır tadı ile benim en sevdiğim ve tatlı krizi anında evde kolaylıkla yapabildiğim bir tatlı çeşididir. Umarım siz de hem yaparken hem de yerken en az benim kadar zevk alırsınız ve işte size gerek kendiniz gerekse de misafirleriniz için evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz limon tatlısı tarifi.

Limon Tatlısı İçin Kullanılacak Malzemeleri
Limon tatlısını Kızartmak için
Limon Tatlısının Şurubu için
Limon Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, limon tatlısının şurubunu hazırlamak için bir tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı soğuk su koyulup, ara ara karıştırılarak kaynatılır. Kaynayıp şurup halini aldıktan sonra, ocağın altı kapatılır ve limon tatlısının hazırlanmış olan şurubu soğuması için bir kenara bırakılır. Daha sonra, ayrı bir tencere alınır ve içerisine 6 adet yumurta kırılır. Kırılan yumurtalar birkaç dakika bir çırpıcı yardımı ile çırpıldıktan sonra, içine önceden elenip hazırlanmış olan 3 kahve kaşığı un, 2 kahve kaşığı karbonat ve yarım kahve kaşığı tuz da eklenip, tüm malzemeler birbirine iyice karışana dek karıştırılır. Daha sonra, bir tavanın içerisine 1 su bardağı rafine zeytinyağı koyulur ve ocakta kızdırılır. Hazırlanan karışım bir kaşık yardımı ile tek tek tavaya bırakılır ve tava ara ara sallanır. Karışımın bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevrilir ve aynı işlem uygulanır. Son olarak, iki tarafı da güzelce kızarmış olan hamur delikli bir kepçe yardımı ile tavadan çıkartılır ve süzüldükten sonra önceden soğutulmuş olan şurubun içine atılır. Şurubun içinde 10 ile 12 dakika arası bekletilen hamurlar, yine delikli bir kepçe ile şuruptan çıkartılır ve servis tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }