{ "title": "Limon Turşusu", "image": "https://www.limon.web.tr/images/limon-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 03:50:42", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Limon Turşusu, Limon turşusu yapmak için uygun limon bulabilmek en önemli işlerden biri olmaktadır. Limon turşusu genellikle çok yapılmasa da bayanlar yaptığı zaman tadımlık yapmaktadır. Genellikle normal turşunun dışında olan turşular bayanlar tarafından çok lükse girse de yapılması gereken turşulardan olmaktadır diye düşünürün. Özellikle de yemeklerin yanlarına çıkartıldığı zaman ayrı bir tat vermekte diye bayanlara tavsiye etmekteyim. Ayrıca öyle çok limona da gerek olmayıp tadımlık olarak az bir şeyde yapılabilir. Örneğin tadımlık olarak 2 ya da 3 adet limondan da turşu yapılabilmektedir. Limonların özelliği kalın olmalı ve yenilebilen kabukları olmasıdır. Bu turşuyu yapabilmek için özellikle organik Bodrum limonu bulmak gerekmektedir. Çünkü o limon diğerlerine göre daha güzel ve lezzet katmaktadır. Yapması da oldukça kolay olmaktadır. Limon turşusunu sofralara meze olarak koyabilir ya da ekmek arasında beyaz peynir ve domatesle de tüketilir, tadı ise mükemmel olmaktadır. Özellikle ekşi tatları seven kişiler için damak tadına oldukça uygun olup tavsiye etmekteyim.

Limon turşusu malzemeleri
Limon Turşusu Nasıl Yapılır? 

İlk olarak limonları iyice yıkayalım ve uçlarını keselim daha sonra ince ince dilimlere bölelim. Bir sıra limon dilimini bir porselen servis tabağına düzgün bir şekilde dizelim ve üzerine deniz tuzu serpelim. Bütün limonlar bitine kadar aynı işlemi aynı şekilde tekrarlayalım. Üstünü kapatarak buzdolabında bir gün boyunca bekletelim. Daha sonra ertesi gün limonları bir cam şişeye alarak yerleştirelim. Üstüne bir limonun suyunu ekleyelim ve limonların üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı gezdirelim ve kapağını iyice kapatalım. Sonra güneş görmeyen serin bir yerde 6 ya da 7 gün dinlendirelim ve dinlendikten sonra servis yapılabilir. Fakat kapağını açtıktan sonra kavanozu buzdolabında saklamaya özen gösterin.
" } ] }