Sütsüz limonlu dondurma nasıl yapılır?
Ferahlatıcı bir yaz lezzeti arıyorsanız, bu sütsüz limonlu dondurma tam size göre. Hindistan cevizi sütüyle hazırlanan vegan dostu tarif, yoğun limon aroması ve kremsi dokusuyla sıcak günlerin kurtarıcısı olacak.
Sütsüz Limonlu Dondurma Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet büyük limon (taze sıkılmış suyu ve rendelenmiş kabuğu)
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı hindistan cevizi sütü (soğutulmuş)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
- 1 tutam tuz
Yapılışı:
- Limonların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Bir kasede limon suyu, rende, şeker ve tuzu karıştırıp şeker eriyene kadar bekletin.
- Soğuk hindistan cevizi sütünü ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Karışımı dondurma makinesine döküp talimatlara göre dondurun.
- Makineniz yoksa, karışımı derin bir kaba koyup her 30 dakikada bir çatal veya mikserle karıştırarak 3-4 saat dondurun.
- Servis yapmadan önce 5-10 dakika yumuşaması için buzdolabına alın.
İpuçları:
- Daha yoğun kıvam için 1 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz.
- Tatlılık seviyesini damak zevkinize göre ayarlayın.
- Üzerini nane yaprağı veya limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
|